16:00

Skogså IF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Skogså IF

Hemma på Riavallen besegrar Ohtana/Aapus gästande Skogså med 5-0 (5-0)
OAFF inleder starkt och har ett par hyfsade chanser första tio minuterna. I den 11:e minuten kommer Joei Hiltunen fram på offensiv planhalva och hittar fram med en stickare till Hugo Fagervall som snyggt rundar målvakten och bredsidar in 1-0. Minuten senare är Joel igenom på vänsterkanten, på skottet gör målisen en fin fotparad. Den efterföljande hörnan slås av Hector Garcia, den ser ut att bli i längsta laget när plötsligt Nils Kenttä hoppar upp och nickar bollen in i långa hörnet till 2-0, en riktigt bra nick från svårt läge. I den 25:e minuten slår Joel ett vänsterinlägg där bollen till slut hamnar framför Johan Svanlöv som säkert rullar in 3-0. OA har sedan ett par lägen som missas innan vi i den 40:e minuten får en frispark från drygt 30 meter. Hector Garcia kliver fram och dundrar in bollen till 4-0. I slutminuten kommer Hector med ett inlägg som Elias Ylipää nickar in till pausresultatet 5-0. Första halvlek domineras helt av OAFF och är årets bästa.

Andra halvlek blir en jämn historia där Skogså skapar ett par hyfsade målchanser utan att lyckas i avslutningarna. OAFF har inte samma gnista som i första och laget skapar bara en riktigt vass målchans och några halvchanser men efter urladdningen i första är det förståeligt. I ett bra försvar går plussen till mittbackarna Anders Palo och Elias Ylipää. På mittfältet var Hector Garcia kung på plan och Johan Svanlöv gjorde också en kanonmatch. Offensivt plussar vi för både Joel Hiltunen och Hugo Fagervall. I ett Skogså som inte kom upp i normal klass var Abdirahman Said och Dennis Gabrielsson dom som syntes mest. Bra domarinsats av Ronny Andersson.
Hörnor: 5-0. Gula kort: 0-1

Startelvan: Felle - Liam, Kotten (Elias), Palo, Micke K - Johan S, Hector, Mäki, Nils - Joel, Hugo
Ers: Elias Y, John, Younes, Johan P, Mic, Abdul, Elias P